Veel gestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn laarzen onderhouden?

Verwijder na gebruik vuil en viezigheid met een vochtige doek. Vooral het deel van de laars wat in contact komt met je paard. Borstel zand en vuil uit de ritsen om schade te voorkomen. Onderhoud de laarzen dagelijks met een gewone leer conditioner en één keer per week of twee weken gebruik je onze luxe wax om het leer goed te voeden. Laat deze een nacht inwerken en wrijf daarna uit met een speciale borstel of zachte doek.

Laat je laarzen niet uitdrogen, maar mocht dat toch een keer gebeuren, gebruik dan onze luxe wax. Gebruik spaarzaam, je bent echt niet veel nodig om ze weer op te peppen!

De wax ziet er wel donker uit, is dit niet te donker voor mijn laarzen?

Onze wax heeft een crèmige textuur en is best dun wanneer je deze aanbrengt. Je zult zien dat de wax veel transparanter is als deze op de laars is aangebracht - maar gebruik spaarzaam zoals hierboven geadviseerd!

Wat moet ik gebruiken op geborsteld leer of lakleer?

Wij adviseren een patent schoenspray, deze staat op onze site onder accessoires.

Wat gebeurt als mijn laarzen nat worden?

Onze laarzen zijn van goede kwaliteit en kunnen een stootje hebben. Zet je laarzen weg om aan de lucht te drogen – niet bij een kachel! Als ze droog zijn kan je ze met onze luxe wax weer voeden en ze zullen er weer zo goed als nieuw uit zien!

De kleur ziet er iets anders uit dan ik verwacht had?

Elk leer zal iets verschillen in kleur en textuur. Het gaat immers om een natuurlijk product en niet elke koe en kalf is hetzelfde. Met name de Claro is een licht kleur welke natuurlijke imperfecties zal laten zien. Met deze kleur is niet één laars exact gelijk. Maar dat maakt dan ook de kleur juist zo mooi! Met het juiste onderhoud zullen je laarzen een mooie natuurlijk platina krijgen.

Zakken mijn laarzen in?

Ja, gemiddeld zakt een laars 1-2 cm in door de buiging van de enkel. Houd er wel rekening mee dat een dressuurlaars minder zakt, omdat de buiging van de laars minder is.

Wat als mijn laarzen te hoog zijn?

Tijdens het aanmeten zorgen we ervoor dat we de juiste hoogte aanmeten voor het gebruiksdoel van de laarzen. We houden geen rekening met inzakken van de laarzen. Daar de laarzen geheel op maat worden gemaakt, zullen ze altijd minder inzakken dan een standaard maatwerk laars.  Je laarzen zullen ook na het inzakken perfect zitten.

Het is mogelijk om de laarzen hoger te bestellen dan wij adviseren. Wij vragen dan wel dat je hiervoor tekent en het risico ligt dan natuurlijk bij de klant. Mochten de laarzen te hoog zitten bij de eerste passing, dan kan je een hakje gebruiken.

Hoe lang duurt het voor mijn laarzen zijn ‘’ingelopen’’?

De meeste klanten zullen zeggen dat de laarzen vanaf de eerste dag goed zaten. Het is echter wel zo dat de dikte van het leer per laars zal verschillen en daarom zullen sommige laarzen er langer over doen om perfect te zitten. Het is onmogelijk om te schatten hoe lang dit zal duren. Het is afhankelijk van het gebruik, het model en de dikte van het leer.

De beste manier om ze in te lopen is door ermee te gaan rijden. Op deze manier vormt het leer zich snel naar je rijhouding.

Hoe lang gaan mijn laarzen mee?

Het is onmogelijk om hier een goede inschatting over te maken. Iedere ruiter zal zijn laarzen anders gebruiken en onderhouden. Er zit een groot verschil in ruiters die dagelijks meerdere paarden rijden en recreatie ruiters die 3 keer per week rijden.

Als je onze onderhoudsadvies opvolgt, weet je zeker dat je het maximale uit de levensduur van je laarzen haalt.

Hoe lang zit er garantie op mijn laarzen?

Op Celeris Rijlaarzen verlenen wij 90 dagen product garantie op materiaal en productiefouten. In het zeldzame geval dat deze fouten wel voorkomen, zal het atelier de fout corrigeren of een paar nieuwe laarzen maken.

Er zit geen garantie op gebruikersporen of slecht onderhoud.

Ritsen: gebruik geen gereedschap om de ritsen dicht te ritsen. Als de ritsen kapot zijn door gebruik van gereedschap of geweld, zal deze niet onder garantie gemaakt worden.

Note: doorgaans hebben wij extreem weinig problemen met de ritsen van Celeris. Door het maatwerk zal de laars perfect om het been sluiten en zal er weinig spanning op de rits of delen daarvan komen.

Het is heel normaal dat de kuit per been verschilt, dit kan soms wel 2 cm verschillen. Het is daarom ook belangrijk om dit goed op te meten, op deze manier is er geen extra druk op 1 van de ritsen.

Voorkom dat je knielt in je laarzen. Dit geeft veel extra spanning op het enkel gebied. Rits de laarzen eerst los tot onder je kuit.

Hoe zorg ik voor de ritsen?

Vraag in de eerste week hulp om de ritsen dicht te maken en wees hier voorzichtig mee. In de eerste week zullen de laarzen aan je been gaan vormen. Je zult merken dat na de eerste week de ritsen ook sneller en makkelijker dichtgaan. Zorg altijd dat de rits helemaal open is voordat je ze aan doet. Verwijder na gebruik zand en vuil uit de ritsen.

Wat als mijn laarzen niet passen?

In het bijzondere geval dat het atelier of wijzelf een fout hebben gemaakt, zullen we dit zo snel mogelijk oplossen. De laarzen worden waar mogelijk aangepast of vervangen op onze kosten. Zorg dat je ons gelijk op de hoogte stelt, zodat we dit snel kunnen oplossen.

Ik vind mijn laarzen niet mooi en wil ze terug doen?

Zoals in onze algemene voorwaarden staat, Celeris boots is een handgemaakt maatproduct en worden gemaakt op bestelling. Op maat gemaakte laarzen kunnen niet teruggebracht worden.

Wat doe ik als ik een probleem heb met de laarzen?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op. Je kan ons bellen of mailen hierover. De meeste kleine problemen kunnen snel en gemakkelijk opgelost worden!

T: +31 (0) 850027563

contact@celeris-nederland.com